DRS Hadland

logo_small-DRS

svr_camera_s svr_ii_camera_s
svr_image_s SVRC_CAMERA_s
WEB.HAD2  

 


DRS Hadland Photonics, Ltd. (originalno, John Hadland Photographic Instrumentation Ltd.) je osnovana 1956 u Bovingdonu, Engleskoj, od strane Džon Hadlanda. Kasnije je kupljena od strane DRS technology.

Danas Electro-Optical Systems Group integriše napredne komercijalne tehnologije sa vojnim zahtevima kako bi dizajnirala i proizvela napredne sisteme za elektro-optičko posmatranje, nišanjenje, optičko poravnanje sistema oružja i vazduhoplova, ultra brze sisteme digitalnog snimanja, i optičke sklopove i komponente koji se prvenstveno koriste u vazduhoplovnoj i odbrambenoj industriji.

Grupa je svetski lider u oblasti sistema za ultra brzo digitalno snimanje za brojnu industrijsku, laboratorijsku i vojnu primenu, kao i za opremu za unišanjenje vojnih vazduhoplova. Grupa takođe proizvodi opremu za noćno gledanje i  uređaje za usmeravanje, kao i laserski bazirane proizvode, bezbedne za oči as za vojnu i industrijsku primenu.

DRS Hadland je razvio prvu na svetu unapređenu "Image Converter Framing Camera" koja može da uhvati sliku pri brzinama većim od 600 milliona frejmova po sekundi i "Streak Cameras" sa vremenskom rezolucijom manjom od 1 pikosekunde.

DRS Hadland nastavlja da bude svetski vodeći proizvođač ultra brzih kamera i još proizvodi najbrže svetske "framing" i "streak" kamere.